HD_MRK
Kloek Amsterdam groeit van jonge organisatie naar stabiele zorgverlener
 
Kloek header
Kloek header

Kloek Amsterdam groeit van jonge organisatie naar stabiele zorgverlener

 
SNGL
 
 
 
Nieuwsbrief
Ik hoor graag zo nu en dan van Kloek.
 
Inschrijven
 
CNTNT
post
 

Interview met Tim Stouten, teamleider van Kloek Amsterdam

Na een aantal omzwervingen ontdekte Tim Stouten dat hij is geboren voor de zorg. Sinds 1 februari werkt hij met veel plezier als teamleider bij Kloek Amsterdam. Vooral de kleinschaligheid, waardoor het contact met bewoners intensief is en de lijnen kort zijn, spreekt Tim aan. Zijn missie is om samen met het team te groeien van een jonge organisatie tot een stabiele zorgaanbieder.

Tim: ‘Na de middelbare school begon ik aan een technische opleiding, maar dat vond ik niks. Ik had meer met sport, dus stapte over naar de opleiding Sport & Bewegen. Dat ik net voordat ik aan die studie begon m’n enkelband scheurde, heeft zo moeten zijn. In die periode tipte een kennis me over opleiding in de zorg. Ik was van plan om een jaartje te proeven aan de zorg, maar voelde me tot mijn verrassing meteen helemaal thuis.’

Geboren voor de zorg

‘Met het diploma Sociaal Pedagogisch Werk-4 op zak kon ik meteen aan de slag. Bij Ipse de Bruggen, een grote zorgspeler in Zuid-Holland, zorgde ik in een kleinschalige woning op een mooi landgoed voor bewoners met een verstandelijke beperking. Om me de dagelijkse zorg meer eigen te maken, heb ik intern de opleiding Verzorgende IG gevolgd. Na een aantal jaar stapte ik over naar de dagbesteding.’

‘In die tijd heb ik ook Management in de Zorg gestudeerd. Omdat er bij Ipse geen doorgroeimogelijkheid was, besloot ik als salesmanager ergens anders mijn managementvaardigheden in te zetten. Maar in een zaak voor gereedschappen bleek weinig tijd en ruimte om de verdieping met mensen aan te gaan, en dat miste ik ontzettend. Zo werd me duidelijk dat ik geboren ben voor de zorg.’

Open en kleinschalig

‘Terug in de zorg werkte ik net een jaar met kinderen met een ernstige verstandelijke beperking bij Ons Tweede Thuis, toen Kloek op mijn pad kwam. Ik was niet op zoek naar een andere baan, maar mijn oog viel op de vacature. De opzet van het leveren van zorg en de kleinschaligheid spraken me erg aan. Na diverse prettig verlopen gesprekken en een dag meedraaien kon ik op 1 februari aan de Lutmastraat beginnen.’

Focus op stabiliteit

‘Het is mijn doel om van de jonge organisatie die Kloek Amsterdam is, een stabiele speler te maken binnen de zorg voor mensen met dementie. Ik vind het erg leuk om onderdeel te zijn van zo’n groeiende onderneming. Dat ik mensen kan en mag helpen om te groeien is een voorrecht. De medewerkers van Kloek zijn erg betrokken. Ik ben dan ook blij met hun inzet. Ze staan dag en nacht voor onze bewoners klaar, terwijl niet altijd alles gaat zoals ze zouden willen. Zij zien een grote toekomst voor hun organisatie. We zetten ons allemaal in om dat te bereiken.’

Daginvulling onder de loep

‘Verder onderzoeken we met dementiecoach Karin Kuhlmann en het team hoe de bewoners hun daginvulling ervaren. We kunnen van alles bedenken en organiseren, maar voor sommige bewoners is hun dagelijkse verzorging al bezigheid genoeg. Er is voldoende activiteit, van spelletjes spelen tot kleurplaten tekenen en van koekjes bakken tot paaseieren schilderen. Het is heerlijk om de bewoners bezig te zien. Het is alleen zoeken naar de juiste balans.’

‘Omdat Kloek Roosendaal al wat langer bestaat dan Amsterdam heb ik hierover, maar ook over andere zaken, regelmatig contact met Elize, mijn collega teamleider in Roosendaal. Wat ik trouwens fijn vind, is dat ik ook tips krijg van familieleden van bewoners. Op een opbouwende manier kan ieder zijn bijdrage leveren aan veilige en goede zorg.’

Klik met Kloek

‘Als teamleider maak ik elke dag een rondje langs de afdelingen om met medewerkers en bewoners te praten. Op de werkvloer deelnemen aan gezelligheid en het vertrouwde gevoel van zorg leveren vind ik belangrijk in deze functie. Het is toch geweldig wanneer een bewoner iedere keer als ze me ziet zegt: “Wat leuk dat je hier bent. Ik heb je nog nooit gezien!”’ ‘Ook vragen bewoners me regelmatig of ik kinderen heb. Daar zijn ze gek op. En ja, we hebben twee meisjes, een van vijf en een van twee. Mijn vriendin werkt ook in de zorg, maar dan als verpleegkundige.’

Creatief door Corona

‘Natuurlijk is de periode waarin we nu zitten niet makkelijk. Door het Coronavirus mag er geen familie op bezoek komen en dat is lastig. Maar over het algemeen slaan de bewoners zich er prima doorheen. We bedenken creatieve oplossingen. Zo onderhouden we het contact met families via Skype. Ook krijgen de bewoners meer post; een bewoner ontvangt zelfs iedere dag een kaartje! Maar we maken ook zelf kaartjes om te versturen.’

‘Laatst hebben we zelfs nog het AT5 Nieuws gehaald… Een dochter van een van de bewoners heeft het, samen met onze vrijwilligerscoördinator, mogelijk gemaakt dat een operazangeres de bewoners beneden vanuit een tuin kon toezingen. Een van onze bewoners zong zelfs het Ave Maria terug. Dat is toch prachtig?’, zegt Tim tot slot.

 
Delen met een bekende
 
DSPL-BLGS-PNTRST

Thema: Werken bij Kloek

 
MNS
Thema’s

Waardigheid & Trots

High tea markeert start Waardigheid & Trots bij Kloek Amsterdam Met een high tea voor bewoners start Kloek Amsterdam volgende week op een feestelijke manier met het programma Waardigheid en…

Gesprek met Marco, coördinator vrijwilligerswerk en welzijn bij Kloek

Liefde voor de mensheid Sinds 1 september werkt Marco Jansen bij Kloek Roosendaal. Marco is Coördinator vrijwilligerswerk en welzijn. Hoog tijd om hem beter te leren kennen! “Mijn naam is…
Spelletjes doen bij Kloek Amsterdam

Opnieuw in gesprek met teamleider Tim

'Geloof in Kloek-concept is besmettelijk' Opnieuw in gesprek met teamleider Tim, 6 maanden na zijn start bij Kloek Hij is nu ruim een half jaar werkzaam als teamleider bij Kloek:…
Arno Wezenbeek

Kennis maken met Arno Wezenbeek

Kennis maken met Arno Wezenbeek, locatiemanager Kloek Roosendaal ‘We leveren zorg, maar welzijn is waar het om draait’ Arno Wezenbeek begon deze zomer als locatiemanager bij Kloek Roosendaal. Hoe heeft…

Interview met onze tuin- en klusjesman

Make friends, love, music and memories Sinds enige tijd werkt Peter Roks bij Kloek Roosendaal als allround tuin- en klusjesman. Hoog tijd om nader kennis met hem te maken. “Mijn…
Kloek Amsterdam Adrie

Vrijwilligers lopen als een rode draad door mijn leven

Adrie Koppers is onze vrijwilligerscoördinator in Amsterdam. Zij stelt zich in dit blog aan u voor. “Ik ben een alleenstaande vrouw van 63 jaar die geboren en getogen is in…

Kloek Amsterdam groeit van jonge organisatie naar stabiele zorgverlener

Interview met Tim Stouten, teamleider van Kloek Amsterdam Na een aantal omzwervingen ontdekte Tim Stouten dat hij is geboren voor de zorg. Sinds 1 februari werkt hij met veel plezier…
Coördinator vrijwilligers dementie Roosendaal

Interview Coördinator vrijwilligers Roosendaal

‘Da is een lief meske’ Sinds januari van dit jaar is Ria van Oers als ‘coördinator vrijwilligers’ voortvarend aan de slag bij Kloek Roosendaal. Tijd voor een kennismaking. ‘Ik ben…
Vrijwilligers gezocht voor extra aandacht voor mensen met dementie

Vrijwilligers gezocht voor mensen met dementie Amsterdam Roosendaal

Net dat beetje extra aandacht maakt het verschil Alles wat we doen bij Kloek draait erom dat iemand met dementie zich op zijn gemak voelt. Niet alleen de verpleegkundigen en…

Enthousiast na stage bij Kloek

‘Voor Kloek werken kan ik iedereen aanraden’ Wist u dat Kloek een Erkend leerbedrijf is dat ook mbo-studenten opleidt? Consuela Holwijn is zo’n student. Ze heeft haar mbo-diploma bijna op…

Goede zorg kan niet zonder goede procedures

Interview met Elize van Daalen Elize, teamleidster bij Kloek in Roosendaal (35), werkte 13 jaar lang in alle takken van de psychiatrie voordat ze in oktober 2017 oktober moeder werd.…
Sandra met bewoners in de woonkamer

‘Kloek voelt voor mij als een warme deken’

Sandra is sinds september 2018 teamleider bij Kloek Amsterdam. Ze is verpleegkundige en werkte 27 jaar als teamleider bij grote zorginstellingen, waar altijd werd beweerd dat de klant centraal stond.…

‘De glimlach van een bewoner, daar doe ik het voor’

Faysal Akharouid werkt inmiddels een jaar als zzp’er in de zorg voor Kloek, eerst bij Kloek Roosendaal, nu vooral bij Kloek Amsterdam. Hij heeft een achtergrond in sociaal-cultureel werk maar…
Samen eten bij Kloek

Bij Kloek kun je je talenten inzetten

Bij Kloek willen we graag dat medewerker hun talenten inzetten. Daar geven wij dan ook veel ruimte voor. Daarom deel je samen met je collega's zelf je werkdag in en…

‘Werken bij Kloek is een mooie kans voor verzorgenden IG’

'Ik kan bewoners echt aandacht geven, leer veel over goed zorgen voor mensen met dementie en ik werk in een prettig team waarmee we voortdurend blijven leren.' Aan het woord is…
Salade als symbool voor samen eten bij Kloek

Wat heeft iemand met dementie nu nodig?

Wat heeft iemand met dementie nodig om zich op zijn gemak te voelen? Daar draait alles wat we bij Kloek doen om. Onze verhalen uit het dagelijks leven laten zien…
Ferdy Roks verzorgende IG bij Kloek

Van elektrotechniek naar de zorg voor mensen met dementie

Via de elektrotechniek naar de jeugdzorg en nu vol overgave aan het werk in de zorg voor mensen met dementie. Die route bewandelde Ferdy Roks, bijna-verzorgende IG bij Kloek Roosendaal.…

Kloek Amsterdam: ‘Goed wonen voor mensen met dementie’

Verzorgende Wilma Faber werkte 16 jaar bij een grote organisatie voor ouderenzorg in Amsterdam, voordat zij bij Kloek Amsterdam kwam werken. ‘Ik vind het een verademing. Nu mag ik precies…
Verzorgende IG Monique Beks

‘Bij Kloek mag ik echt voor bewoners zorgen’

‘Bij Kloek kan ik echt iets betekenen voor bewoners, dat geeft mij zo veel voldoening’, vertelt verzorgende Monique Beks. ‘Een arm om een bewoner heen slaan, samen een kop koffie…
Verpleegkundige Lia in gesprek met bewoonster

‘100% aandacht voor iemand met dementie’

Verpleegkundige Lia Ernest werkt al vanaf het begin bij Kloek. Hoe is het om bij zo’n jonge organisatie te werken? En wat vindt zij zelf het belangrijkst in de zorg…
Lia Ernest van Kloek krijgt haar diploma

Dankzij de wegwijzer meer tijd voor bewoners

Sinds 4 juli 2017 is ‘onze’ Lia Ernest verpleegkundige. En dat niet alleen; zij kreeg op 2 november ook de CSG-BORG-prijs voor haar eindopdracht: de wegwijzer voor nieuwe medewerkers en…

Kleinschalig wonen met dementie in Amsterdam

Kloek Amsterdam is de tweede locatie die Kloek heeft geopend. Sinds 1 maart 2018 is er bij Kloek Amsterdam plaats voor 36 mensen met dementie, die wonen in groepen van…
Verzorgende Jacqueline Buijs schenkt aandacht aan bewoonster Kloek

‘Kijken hoe iemand met dementie zich nu voelt’

Jacqueline Buijs werkt al vanaf de start bij Kloek en heeft in juli 2017 het diploma verzorgende IG gehaald. ‘De collega’s bij Kloek hebben mij gestimuleerd om de opleiding alsnog…
Lia Ernest

Lia Ernest, verzorgende IG bij Kloek. Een portret

Verpleegkundige Lia Ernest begon haar loopbaan als secretaresse, was jarenlang managementassistente op een middelbare school, maar koos een aantal jaren geleden voor de zorg. Door de zorg voor haar schoonvader met…
van kraamzorg naar ouderenzorg

Van kraamzorg naar ouderen met dementie

Wie zijn de zorgverleners die bij Kloek het zelfstandig wonen en de warme zorg handen en voeten gaan geven? Dat willen we graag in onze blogs laten zien. Verzorgende Anita…

‘Mensen met dementie raken mij’

Hoe geven we bij Kloek handen en voeten aan het zelfstandig wonen en de warme zorg voor mensen met dementie? Dat willen we graag in onze blogs laten zien. Bij…
Na maanden weer uit bed

Na maanden weer uit bed – ‘het gaat om aanvoelen’

Meneer lag de hele dag op bed, sinds een val een aantal maanden geleden. Hij kon nog wel eens opstandig reageren, stond in de overdracht toen hij naar Kloek verhuisde,…
Werken bij Kloek is voor mij een droombaan

‘Werken bij Kloek is voor mij een droombaan’

Wie zijn de zorgverleners die bij Kloek het zelfstandig wonen en de warme zorg handen en voeten geven? Dat willen we graag in onze blogs laten zien. In deze blog…
Zorgen dat iemand zich gehoord, gezien en gewaardeerd voelt

Zorgen dat iemand zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelt

Goed zorgen voor mensen met dementie betekent dat je je steeds weer verplaatst in hoe iemand met dementie de wereld om zich heen waarneemt. Hoe ervaart hij alles wat hij…

‘Voor mensen met dementie mag je echt zorgen. Dat ligt me’

‘Het is fijn om voor een kleine groep bewoners te zorgen. Ik heb leuke collega’s en we doen de zorg echt samen. Ik voel me helemaal deel van het team…
bewoners geven wat ze op dit moment nodig hebben

Bewoners geven wat ze op dit moment nodig hebben

Verzorgende Marisa Vermeulen werkt sinds januari 2017 bij Kloek. Met veel plezier. ‘De rust en de aandacht die wij voor bewoners kunnen hebben vind ik een verademing. Hiervoor werkte ik…
Karin Kuhlmann

‘Ik ben veel meer in het nu met bewoners’

Onze verzorgenden worden regelmatig getraind in nog beter aansluiten bij de bewoners met dementie. In maart en april van dit jaar volgde elk team verzorgenden 2 teambijeenkomsten. Daarnaast werd elke…
FTR