HD_MRK
‘De glimlach van een bewoner, daar doe ik het voor’
 
Kloek header
Kloek header

‘De glimlach van een bewoner, daar doe ik het voor’

 
SNGL
 
 
 
Nieuwsbrief
Ik hoor graag zo nu en dan van Kloek.
 
Inschrijven
 
CNTNT
post
 

Faysal Akharouid werkt inmiddels een jaar als zzp’er in de zorg voor Kloek, eerst bij Kloek Roosendaal, nu vooral bij Kloek Amsterdam. Hij heeft een achtergrond in sociaal-cultureel werk maar zorgen voor ouderen heeft zijn hart. Hoe ervaart hij het werken bij Kloek?

‘Wat ik zo fijn vind in het zorgen voor ouderen, is dat je echt kunt zorgen. En iemand je dan na afloop zo dankbaar is. De glimlach die je dan van de ander krijgt, de rust en ontspanning die ik dan bij iemand zie en voel, daar doe ik het voor.

Bij mensen met dementie speelt dat nog sterker. Door hun geheugenproblemen voelen ze zich vaak onzeker en in de war. Of ze voelen zich alleen, omdat hun familie niet meer altijd om hen heen is. Bewoners die bij ons komen, voelen vaak dat ze ergens zijn beland waar zij niemand kennen. Heel langzaam gaan ze beseffen dat ze geheugenproblemen hebben en dat ze daarom bij Kloek “moeten” wonen.

‘Jij helpt mij om het hier zo goed mogelijk te hebben’

Maar als wij goed voor ze zorgen, realiseren zij zich tegelijkertijd ook: jij helpt mij om het hier zo goed mogelijk te hebben. En dan zien ze je niet zomaar als een medewerker van Kloek maar meer als iemand die vertrouwd voor ze is. En zo voelt het voor mij ook. Het is niet alleen: werken en daarna naar huis, maar meer dan dat.’

‘Het geeft mij veel voldoening om goed te zorgen voor onze bewoners. Zodat zij zich op hun gemak voelen. En het gevoel hebben dat alles goed is en dat zij er mogen zijn. Dat hier, bij Kloek, hun plek is.

Als ik dat in mijn dienst voor elkaar heb gekregen, ga ik met een tevreden gevoel naar huis.

Hoe ik bewoners dat veilige gevoel probeer te geven? Door rust uit te stralen en tijd en aandacht te hebben voor bewoners. En door oogcontact te maken. Ik wil ze laten weten: je bent hier veilig. Ik zorg voor je en wil graag dat je, je op je gemak voelt.

Opvangen waar de bewoner behoefte aan heeft

Ik probeer bewoners altijd te “lezen”: te signaleren waar zij op dat moment behoefte aan hebben: een geintje, een gesprek of juist even met rust gelaten worden. Hoe beter je een bewoner leert kennen, hoe gemakkelijker je dat kunt inschatten. Daarom is het ook zo prettig om voor vaste bewoners te zorgen.

Zelf zie ik de bewoners waarvoor ik zorg als een tweede vader, moeder, opa of oma. Juist daarom wil ik goed voor ze zorgen.’

‘Waarom ik het liefst bij Kloek werk? Omdat bewoners bij Kloek vrij zijn om te gaan en staan waar ze willen. En bij Kloek werk je niet volgens vaste tijdschema’s. Bewoners mogen bijvoorbeeld opstaan wanneer ze willen.

Blij met goede medewerkers

Mijn voormalige collega’s in de thuiszorg raad ik regelmatig aan om bij Kloek te komen werken. “Je verleent thuiszorg, maar dan op een vaste plek”, vertel ik altijd. “En bij Kloek zijn ze echt blij met goede medewerkers.”

Zelf hoop ik dat ik de opleiding voor verzorgende niveau 3 kan doen. Ik wil me erg graag verder ontwikkelen in de zorg voor mensen met dementie.’

Interesse in werken bij Kloek? Bekijk de vacatures of mail rechtstreeks naar Martin van de Graaf via info@kloek.nu.

 
Delen met een bekende
DSPL-BLGS-PNTRST

Thema: Werken bij Kloek

 
MNS
Thema’s

Een werkdag van een Welzijnsmedewerker

"Wat doe jij de hele dag als welzijnsmedewerker?" Dat is een vraag die mij vaak gesteld wordt. Voor diegene die mij nog niet kennen: Ik ben Desiree de Jong, 45…

Goede zorg kan niet zonder goede procedures

Interview met Elize van Daalen Elize, teamleidster bij Kloek in Roosendaal (35), werkte 13 jaar lang in alle takken van de psychiatrie voordat ze in oktober 2017 oktober moeder werd.…
Sandra met bewoners in de woonkamer

‘Kloek voelt voor mij als een warme deken’

Sandra is sinds september 2018 teamleider bij Kloek Amsterdam. Ze is verpleegkundige en werkte 27 jaar als teamleider bij grote zorginstellingen, waar altijd werd beweerd dat de klant centraal stond.…

‘De glimlach van een bewoner, daar doe ik het voor’

Faysal Akharouid werkt inmiddels een jaar als zzp’er in de zorg voor Kloek, eerst bij Kloek Roosendaal, nu vooral bij Kloek Amsterdam. Hij heeft een achtergrond in sociaal-cultureel werk maar…
Samen eten bij Kloek

Bij Kloek kun je je talenten inzetten

Bij Kloek willen we graag dat medewerker hun talenten inzetten. Daar geven wij dan ook veel ruimte voor. Daarom deel je samen met je collega's zelf je werkdag in en…

‘Werken bij Kloek is een mooie kans voor verzorgenden IG’

'Ik kan bewoners echt aandacht geven, leer veel over goed zorgen voor mensen met dementie en ik werk in een prettig team waarmee we voortdurend blijven leren.' Aan het woord is…
Salade als symbool voor samen eten bij Kloek

Wat heeft iemand met dementie nu nodig?

Wat heeft iemand met dementie nodig om zich op zijn gemak te voelen? Daar draait alles wat we bij Kloek doen om. Onze verhalen uit het dagelijks leven laten zien…
Ferdy Roks verzorgende IG bij Kloek

Van elektrotechniek naar de zorg voor mensen met dementie

Via de elektrotechniek naar de jeugdzorg en nu vol overgave aan het werk in de zorg voor mensen met dementie. Die route bewandelde Ferdy Roks, bijna-verzorgende IG bij Kloek Roosendaal.…

Kloek Amsterdam: ‘Goed wonen voor mensen met dementie’

Verzorgende Wilma Faber werkte 16 jaar bij een grote organisatie voor ouderenzorg in Amsterdam, voordat zij bij Kloek Amsterdam kwam werken. ‘Ik vind het een verademing. Nu mag ik precies…
Verzorgende IG Monique Beks

‘Bij Kloek mag ik echt voor bewoners zorgen’

‘Bij Kloek kan ik echt iets betekenen voor bewoners, dat geeft mij zo veel voldoening’, vertelt verzorgende Monique Beks. ‘Een arm om een bewoner heen slaan, samen een kop koffie…
Verpleegkundige Lia in gesprek met bewoonster

‘100% aandacht voor iemand met dementie’

Verpleegkundige Lia Ernest werkt al vanaf het begin bij Kloek. Hoe is het om bij zo’n jonge organisatie te werken? En wat vindt zij zelf het belangrijkst in de zorg…
Lia Ernest van Kloek krijgt haar diploma

Dankzij de wegwijzer meer tijd voor bewoners

Sinds 4 juli 2017 is ‘onze’ Lia Ernest verpleegkundige. En dat niet alleen; zij kreeg op 2 november ook de CSG-BORG-prijs voor haar eindopdracht: de wegwijzer voor nieuwe medewerkers en…

Kleinschalig wonen met dementie in Amsterdam

Kloek Amsterdam is de tweede locatie die Kloek heeft geopend. Sinds 1 maart 2018 is er bij Kloek Amsterdam plaats voor 36 mensen met dementie, die wonen in groepen van…
Verzorgende Jacqueline Buijs schenkt aandacht aan bewoonster Kloek

‘Kijken hoe iemand met dementie zich nu voelt’

Jacqueline Buijs werkt al vanaf de start bij Kloek en heeft in juli 2017 het diploma verzorgende IG gehaald. ‘De collega’s bij Kloek hebben mij gestimuleerd om de opleiding alsnog…
Lia Ernest

Lia Ernest, verzorgende IG bij Kloek. Een portret

Verpleegkundige Lia Ernest begon haar loopbaan als secretaresse, was jarenlang managementassistente op een middelbare school, maar koos een aantal jaren geleden voor de zorg. Door de zorg voor haar schoonvader met…
van kraamzorg naar ouderenzorg

Van kraamzorg naar ouderen met dementie

Wie zijn de zorgverleners die bij Kloek het zelfstandig wonen en de warme zorg handen en voeten gaan geven? Dat willen we graag in onze blogs laten zien. Verzorgende Anita…

‘Mensen met dementie raken mij’

Hoe geven we bij Kloek handen en voeten aan het zelfstandig wonen en de warme zorg voor mensen met dementie? Dat willen we graag in onze blogs laten zien. Bij…
Na maanden weer uit bed

Na maanden weer uit bed – ‘het gaat om aanvoelen’

Meneer lag de hele dag op bed, sinds een val een aantal maanden geleden. Hij kon nog wel eens opstandig reageren, stond in de overdracht toen hij naar Kloek verhuisde,…
Werken bij Kloek is voor mij een droombaan

‘Werken bij Kloek is voor mij een droombaan’

Wie zijn de zorgverleners die bij Kloek het zelfstandig wonen en de warme zorg handen en voeten geven? Dat willen we graag in onze blogs laten zien. In deze blog…
Zorgen dat iemand zich gehoord, gezien en gewaardeerd voelt

Zorgen dat iemand zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelt

Goed zorgen voor mensen met dementie betekent dat je je steeds weer verplaatst in hoe iemand met dementie de wereld om zich heen waarneemt. Hoe ervaart hij alles wat hij…

‘Voor mensen met dementie mag je echt zorgen. Dat ligt me’

‘Het is fijn om voor een kleine groep bewoners te zorgen. Ik heb leuke collega’s en we doen de zorg echt samen. Ik voel me helemaal deel van het team…
bewoners geven wat ze op dit moment nodig hebben

Bewoners geven wat ze op dit moment nodig hebben

Verzorgende Marisa Vermeulen werkt sinds januari 2017 bij Kloek. Met veel plezier. ‘De rust en de aandacht die wij voor bewoners kunnen hebben vind ik een verademing. Hiervoor werkte ik…
Karin Kuhlmann

‘Ik ben veel meer in het nu met bewoners’

Onze verzorgenden worden regelmatig getraind in nog beter aansluiten bij de bewoners met dementie. In maart en april van dit jaar volgde elk team verzorgenden 2 teambijeenkomsten. Daarnaast werd elke…
 
FTR